Kolbullar

Kolbullar 4st
Skogshuggarmat

Ca 4 hg saltat fläsk, gärna bacon.
6 dl vatten
4dl vetemjöl
1 tsk salt

Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke, ska bli som lite tjockare pannkakssmet, låt vila i minst 10min.

Stek fläsket i tärningar (Bacon i 2cm skivor) spara allt stekflott !

Värm en stekpanna och klicka i nån matsked stekflott (eller Smör)
Lägg i ett par matskedar fläsk i pannan, slå sedan på smeten lagom tjockt (lite mer än till en vanlig tunnpannka! Stek på medelvärme i ca 3min på ena sidan, vänd och stek ytterligare ca 2min.
Servera med lingonsylt.

Denna delikatess passar sig utomordentligt att ta med ut i det fria ! Förvara då smeten i en Petflaska
Fläsket steker ni ute över elden 😊

Kommentera här: