Blomkålstjofräs
1st stort blomkålshuvud.
Sås.
2,5dl Creme Fraiche.
1,5dl Äkta Majonnäs.
2st Vitlöksklyftor.
2tsk Pepparrot.
1 msk Dijonsenap.
1 krm Cayennepeppar
1st liten burk Stenbitsrom (röd) spara lite till garnering.
2st burkar Räkor i lag (400gr)
Salt och svartpeppar.
Rensa av blasten på blomkålshuvudet, koka det helt i en stor kastrull ca 20min. Det ska vara ganska mjukt. Ta sedan upp det och låt kallna helt.
Blanda alla ingredienser till såsen , men spara lite stenbitsrom och räkor till garneringen.
Lägg upp Blomkålshuvudet i en djup tallrik (gröttallrik) och skär igenom det med en kniv så det blir 8 klyftor, peta isär klyftorna så det ser ut som en blomma.
Häll över såsen och garnera med kvarvarande räkor och rom, lägg lite snygg sallad runt tallrikskanten.
Servera med ett gott rostat bröd.
