Kålpudding med blåbärsgräddsås

Kålpudding med Blåbärssås.

0,8 kg vitkål
2 msk sirap,ljus
500 gram köttfärs
0,5 msk salt
1 krm svartpeppar,malen
1 krm kryddpeppar,malen
1 tärning oxbuljong
3 dl vatten

Skär vitkålen i bitar ca 2x2cm och bryn den i smör.
Rör ner sirapen. Låt kallna.
Blanda köttfärsen med salt och kryddor.

Sätt ugnen på 175°.

Blanda färs och kål.
Lägg blandningen i en smord ugnssäker form.
Lös upp (värm) buljongen i vattnet. Häll över buljongen.
Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min.
Servera med kokt potatis, Blåbärssås och lingonsylt.
Garnera med några hela blåbär och sallad.

Blåbärssås:
1 dl blåbär
2 msk kalvfond
2 dl grädde
1/2 dl steksky
1/2 tsk balsamvinäger
Worcestersauce
Salt och vitpeppar
Smör.

Kommentera här: