Wienerschnitzel

Winersnizel

Kalvinnanlår, 4 skivor, à 160-180 g
rapsolja och smör till stekning.

Till panering
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vitpeppar, nymald
2 tsk salt
2 ägg, och 2 msk vatten
3 dl ströbröd

Tillbehör.
Kapris
Beasås, pepparsås, vitlökskräm

Platta ut kalvschnitzlarna med hjälp av en köttyxa (baksidan) med lätta slag tills du får en nästan lövbiffstunn schnitzel.

Förbered paneringen genom att blanda mjölet med salt och peppar och bred ut det på en stor tallrik. Vispa upp äggen med vattnet i en djup tallrik, och mät upp ströbrödet på en stor tallrik för sig. Vänd först varje schnitzel i mjölet och sedan i äggvispet.

Vänd slutligen schnitzlarna en och en i ströbrödet. Klappa in ströbrödet ordentligt med handen och låt schnitzlarna ligga på arbetsbänken 10-15 minuter och torka.

Stek sedan i smör och olja tills du får en fin krispig yta.

Servera med stekt delikatesspotstis eller stekt färskpotatis och goda kalla såser , garnera med Ruccolasallad.

Kommentera här: